Le gendarme
전통과 명성을 자랑하는 와인 농장의 주인 폴은 대대로 이어 온 가업과 와인에 대단한 자부심을 갖고 있다. 아들인 마르텡은 아버지의 마음에 들기 위해 노력하지만, 마르텡에게 좋은 와인을 만드는 데 필요한 감각과 재능이 없다고 여기는 폴은 아들이 못미덥기만 하다. 포도 수확을 몇 주 앞두고 관리인 프랑수아가 암으로 시한부 판정을 받게 되자 그의 아들 필립이 돌아오고, 폴은 와인에 대한 감각이 뛰어난 필립을 후계자로 삼으려 하는데… [제1회 서울국제음식영화제]
Le douanier #1
Not long before World War I, in a French Alpine town near the Italian border, a pack of slaughtered wolves is delivered to local taxidermist Leon (Patrick Chesnais). A surviving black cub comes down from the mountains looking for his family, and is saved from discovery and certain death by Leon’s young daughter Angele, who releases him back into the wild. The Great War comes and goes, making local foundry owners the Garcins rich. Family patriarch Albert Garcin (Michel Galabru), who happens to be Angele’s godfather, has given a free lifetime’s lease of a shack in the hills to a gypsy woman (played in flashbacks by Elisa Tovati in which she’s seen, literally, having dances with wolves on stage). Her son Guiseppe (Stefano Accorsi), who appears to be slightly mentally handicapped, guards the wolves he’s befriended up there, especially the black pack leader he calls Carbone.