Gone with No Return (1984)
장르 : 드라마, 코미디
상영시간 : 1시간 34분
연출 : Mohamed Khan
시놉시스
Attia (Yehia al-Fakharani) works as a simple employee, after his mother-in-law threatens to break his engagement from her daughter because of his delay in getting an apartment. He travels to his hometown to sell his inheritance. There he falls in love with Kharyia (Leila Alawi) daughter of Kamal Bey (Farid Shawki) who bought his land.
전설의 프렌치 셰프 ‘줄리아 차일드’ (메릴 스트립). 외교관 남편과 함께 프랑스에 도착한 줄리아는 말도 잘 통하지 않는 외국생활에서 먹을 때 가장 행복한 자신을 발견하고 명문 요리학교 ‘르꼬르동 블루’를 다니며 요리 만들기에 도전, 마침내 모두를 감동시킨 전설적인 프렌치 셰프가 되는데... 사랑할 수 밖에 없는 뉴욕의 요리 블러거 ‘줄리’ (에이미 아담스). 한창 잘나가는 친구들과 잔소리 뿐인 엄마 사이에서 기분전환으로 시작한 요리 블로그. 유일한 지원군은 남편 뿐이지만 전설의 프렌치 셰프 ‘줄리아 차일드’의 요리책을 보며 365일 동안 총 524개의 레시피에 도전하는 그녀의 프로젝트는 점차 네티즌의 열렬한 반응을 얻게 되는데는 성공하지만...
When Carly and Jason, exact opposites, compete on a famed cooking show for the chance at their own restaurant, what will matter more – their culinary careers or their potential love?
마스터 오브 소믈리에 시험을 앞둔 네 명의 소믈리에에 관한 다큐멘터리
The collar awarded to the winners of the Meilleur Ouvrier de France (Best Craftsman in France) is more than the ultimate recognition for every pastry chef - it is a dream and an obsession. The 3-day competition includes everything from delicate chocolates to precarious six foot sugar sculptures and requires that the chefs have extraordinary skill, nerves of steel and luck. The film follows Jacquy Pfeiffer, founder of The French Pastry School in Chicago, as he returns to France to compete against 15 of France's leading pastry chefs. The filmmakers were given first time/exclusive access to this high-stakes drama of passion, sacrifice, disappointment and joy in the quest to have President Sarkozy declare them one of the best in France.
지금껏 세상에 없던 북유럽 고유의 요리를 선보이며 25세에 자신의 레스토랑 ‘노마’를 설립한 르네 레드제피. 동료들의 시기어린 조롱과 비난에도 불구하고, 그의 독창적인 레시피와 혁신적인 경영방식은 마침내 노마를 ‘월드 베스트 레스토랑 50’ 1위로 올려놓는다. 하지만 미식계에 새 바람을 몰고 오며 전성기를 누리던 레스토랑은 예기치 못한 사건으로 인해 치명적인 스캔들에 휩싸이게 된다. 승승장구하던 젊은 셰프의 명성은 바닥으로 떨어지고, 노마 역시 한순간에 존폐의 갈림길에 서게 되는데… 다시 세계 최고 레스토랑의 자리를 되찾기 위한 도전과 혁신이 시작된다!
식당 주방은 과도한 업무와 수면부족에 시달리는 사람들의 엄청난 스트레스로 터질 듯한 긴장감이 꽉 차 있는 곳이다. 영역 구분이 엄격하고 서열이 낮은 사람은 부당한 대우를 감내한다. 하지만 유명 주방장의 익숙한 독불장군 행세를 보는 것도 이제 한계에 다다랐다. 여성들이 주방의 지휘권을 잡기 시작하면서, 한 때 관행으로 여겨졌던 노동 환경은 젊은 세대에게는 더이상 받아들여지지 않는다. ‘주방 문화’의 규칙이 다시 쓰여지고 있다. 영화는 관객을 주방 안으로 끌어들여, 보이지 않는 장벽을 깬 선구자들을 소개한다.
베트남의 대도시 하노이. 23살의 리엔은 배우인 오빠와 함께 살면서 큰언니 수옹의 가게에서 일한다. 수옹의 남편 콕은 사진작가이며 작업을 위해 자주 여행을 떠나고, 둘째인 칸의 남편은 집에서 글을 쓰며 책을 준비한다. 어머니의 기일에 모여 식사를 준비하는 세 자매의 평화로운 모습처럼 그들은 든든한 가족애와 서로에 대한 신뢰로 충만되어 있는 것 같다. 그러나 뜨거운 햇살에 갈라지는 대지와 같이 그들의 관계와 내면에는 미묘한 균열이 있다. 리엔은 오빠 같은 남자와 결혼하고 싶다고 공공연히 말하고, 큰언니 부부는 각자 애인을 가지고 있지만 파경이 두려워 밝히지 못한다.
어릴 적 엄마와 살던 집을 재건축하기로 한 타에, 요 자매는 엄마의 방에서 작은 상자를 발견한다. 상자 속에는 엄마가 해주던 대만 요리 레시피가 빼곡히 적힌 노트가 들어있다. 노트를 보며 엄마가 해주던 특별한 요리, 엄마와 함께했던 소중한 시간을 떠올리는 타에. 긴 고민 끝에 타에는 엄마의 향수가 깃든 고향 대만으로 향한다. 그리고 대만에서 지금까지 잊고 살았던 기억을 되찾는데...
미슐랭 2스타 셰프 안드레가 은퇴를 선언한다. 더불어 레스토랑을 닫고 미슐랭 스타도 반납하기로 한다. 그는 왜 이런 파격적인 결정을 내렸나. 폐점 선언과 영업 종료에서 새 출발까지, 전설적 셰프의 남다른 여정을 따라가는 다큐멘터리
Attia (Yehia al-Fakharani) works as a simple employee, after his mother-in-law threatens to break his engagement from her daughter because of his delay in getting an apartment. He travels to his hometown to sell his inheritance. There he falls in love with Kharyia (Leila Alawi) daughter of Kamal Bey (Farid Shawki) who bought his land.
Drama, controversy, and hilarity abound as uniquely talented and passionate pizza makers battle it out as they attempt to go for the gold against their international counterparts. Their quest is followed while exploring the pizza industry. The amazing and highly competitive world of acrobatic pizza-dough tossing is examined as competitors vie for spots on the U.S. Pizza Team and the chance to compete for the gold medal at the World Pizza Championship in Italy where teams perform choreographed dough-tossing routines to music while being scored by a panel of judges.
A committed, passionate teacher tries to make all the difference in the lives of disadvantaged students.
이탈리아 요리는 어떻게 아메리카 대륙까지 건너왔을까? 어떻게 현지 적응에 성공했으며, 또 조국의 음식 문화엔 어떤 영향을 미쳤을까? 그 모든 답을 찾아보는 다큐멘터리.
Dive into summer and all the wonderful things it has to offer with this collection of recipes and seasonal project ideas, culled from the archives of the Martha Stewart empire. Easy-to-follow segments provide a list of kid-friendly activities to add flair to your next family outing; show you how to prepare delicious meals and cocktails for stress-free outdoor dining; and include a tutorial the best way to fire up the family barbecue.
Culinary artist Nomi Shannon prepares luscious entrées and explains how to expand her recipes to feed a crowd. Nomi prepares raw lasagna, an all-raw pasta (with pesto, pomadoro, or marinara sauce), and a spinach mouse—the raw food answer to quiche!
Culinary artist Nomi Shannon shows us how to use nuts and seeds to make hearty entrees and protein-rich meals. Nomi demonstrates how to make nori rolls, stuffed peppers, 'neat-balls' and gravy, Asian pate, chiles rellenos, pâté, loaves and the sun garden burger.
Soul explores the secrets of gastronomy where two cuisines apparently so opposite in their philosophy, conception and experience, have both earned the highest culinary recognition, three Michelin stars.
Made in France, English subtitled. In-depth portraits of internationally acclaimed chefs featuring exclusive interviews. Michel Bras is one of France's greatest cooks, obtaining his third star in 2000 and rated #7 on the 2008 World's 50 Best Restaurants chart. We will taste four dishes, cinematographically describe what we feel, then work through each dish's culinary fabrication to the true subject of the series: investigating the ways that one invents cuisine by revisiting their space and time.
Food in the 21st century has become much more than “meat and potatoes” and canned soup casseroles.” Chefs have gained celebrity status; recipes and exotic ingredients, once impossible to find, are now just a mouse click away; and the country's major cities are better known for their gastronomy than their art galleries. This food movement can be traced back to one man: James Beard. His name graces the highest culinary honor in the American food world today—the James Beard Foundation Awards. And while chefs all around the country aspire to win a James Beard Award, often referred to as the “culinary Oscars,” many of those same chefs know very little about the man behind the medal. Respected restaurateur Drew Nieporent summed it up when he said, “Everybody knows the name James Beard. They may not know who he is, but they know the name.”